CAMERA-INSPECTIE & GEURHINDER

Camera-Inspectie

Bij een camera-inspectie onderzoeken wij de staat waarin uw riolering zich bevind  altijd. Wij detecteren  scheuren, barsten ,verpulvering,kapotte buizen  , verzakkingen ,wortel ingroei . Bij Iedere camera-inspectie wordt u verteld wat de staat van uw riolering is.

U kan indien mogelijk  gevraagd worden om zelf mee de beelden ter plaatse  te bekijken rechtstreeks  op het groot scherm van de camera u krijgt dan instant eerste lijns informatie .Op uw vraag kunnen wij het  beeldmateriaal van uw riolering  nl voornamelijk foto’s naar een desgewenst mailadres doorsturen.

Detecteren Riolering bij Verstopping of Wateroverlast

Het “detecteren” van uw riolering kan vaak belangrijk zijn. Denkt u maar aan verstopping van, of wateroverlast door uw riolering. Als u geen enkel idee hebt waar uw riolering loopt, is er geen beginnen aan. Het is daarom zeer aan te raden om extra problemen te voorkomen en preventief  uw riolering in kaart te laten brengen .

Weten Hoe En Waar Alles Loopt

Ook is het handig bij een eventuele verbouwing om te weten hoe en waar alles loopt. Zo voorkomt u vervelende verassingen achteraf. Aannemers en klusbedrijven testen of detecteren bijna nooit de riolering alvorens de nieuwe aanbouw van start gaat! Beter voorkomen dan miserie.

Geurhinder

Rioolstank is een veelvoorkomend probleem. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Sterk Vervuilde Riolering, Borrelende Geluiden en Stank

Eén van de oorzaken is een sterk vervuilde riolering. Door een tekort aan zelfontluchting wordt er lucht via een kleinere afvoer in huis gezogen. Dat gaat vaak gepaard met borrelende geluiden. Als dit gebeurt wordt het water uit de sifon getrokken en kan het enorm gaan stinken.

Oude Riolering en Houten Vloer

Een andere oorzaak is een oude riolering onder de woning, vaak in combinatie met een houten vloer. Gresriolen kunnen door wortelgroei gassen verliezen (vandaar de vervelende stank). Wortels ontzetten dan de aansluitkragen. Gresbuizen hebben om de meter een aansluitkraag.

Vaak wanneer je last hebt van rioolvliegjes of rioolmotjes wil dit zeggen dat er iets mis is met de riolering ,het kan dan gaan om een breuk in uw afvoerleiding .

Wij kunnen succes vol uw onaangename geurhinder en of rioolstank  in huis opsporen met gespecialiseerd materiaal ,nl ons geur -of rook-dectie machine , de  machine blaast onschadelijke rook in uw riolering en maakt hier als het ware door middel van  rook ,een localisatie van waar de oorzaak   van geur komt door de   gebreken van uw riolering  zichtbaar  te maken   dmv rook en zo kan  u van het geurprobleem verlost geraken  . Op deze manier  wordt het lek ,vakkundig opgespoord en kan de stankoverlast opgelost geraken .Meestal kan er met de camera nog verder een inspectie uitgevoerd worden.Natuurlijk sluiten we niet uit dat stankhinder verschillende oorzaken kan hebben en dat er een combinatie kan zijn van tal van zaken denken we aan , een slecht doorlopende afvoer, een verstopte afvoer ,bv de droogte nl bij  vakantie , leegstand  ongebruik van wc douche of bad waardoor  de sifons  leeg staan  …